Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania 2019

Opublikowane 28.11.2019
Autor Ilona Puła
  • Rok szkolny 2021-2022

  •  

  • Galerie

  •  

  • Kronika szkoły

  • W dniu 27 listopada w naszej szkole po raz drugi obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem akcji jest promowanie zdrowego jedzenia wśród dzieci i młodzieży, dobrych nawyków żywieniowych, regularnego spożywania posiłków oraz informowanie o konsekwencjach złej diety. W ramach akcji uczniowie klas pierwszych Technikum Zawodowego i Branżowej Szkoły I stopnia wzięli udział w konkursie „Literackie menu”.

    Zdrowa dieta jest podstawą do dobrej kondycji i zdrowia, dlatego to wydarzenie miało na celu zachęcić każdego ucznia, aby przyjrzał się uważnie temu, co spożywa i jak wyglądają jego posiłki. Warto też wiedzieć, czy w diecie nie brakuje ważnych składników oraz o problemach z wagą ciała.

    Natomiast podczas długiej przerwy młodzież mogła skosztować zdrowych przekąsek w postaci owoców lub słodkiego, pełnowartościowego ciasteczka. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w naszej akcji. Wyjątkowo serdeczne podziękowania należą się naszym sponsorom: Piekarni „Oskroba” z ulicy Słowackiego i Państwu Smykom – właścicielom sklepu „Smyk” w Lubartowie.

    Do zobaczenia w kwietniu na Europejskim Dniu Śniadania !

    Anna Pankowska – Słomka
    Katarzyna Syta – Wasak
    Barbara Zalewska

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram