Pokaz chemiczny w ramach tygodnia przyrodniczego „Wykrywanie skrobi w produktach spożywczych”

Opublikowane 18.04.2024
Autor Dominika Gdula
Galeria:
  • Rok szkolny 2023-2024

  •  

  •  

  • Kronika szkoły

  • 18 kwietnia 2024 roku w ramach tygodnia przyrodniczego i popularyzowania nauki chemii został
    przygotowany dla uczniów pokaz chemiczny pt.: „Wykrywanie skrobi w produktach spożywczych”. Do
    doświadczenia wykorzystano różne rodzaje śmietany. Celem było sprawdzenie, czy jakiś producent
    zagęszcza śmietanę skrobią i czy to się potwierdzi w doświadczeniu? Potwierdziło się. Dlatego
    czytajmy składy produktów, które kupujemy.

    Urszula Martyniuk
    i Agnieszka Kuczyńska-Greczanik

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram