Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania 2018

Opublikowane 20.11.2018
Autor Ilona Puła
Kategorie:
  • Rok szkolny 2020-2021

  •  

  • Galerie

  •  

  • Kronika szkoły

  • W dniu 16 listopada w naszej szkole po raz pierwszy obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem akcji jest promowanie zdrowego jedzenia wśród dzieci i młodzieży, dobrych nawyków żywieniowych, regularnego spożywania posiłków oraz informowanie o konsekwencjach złej diety. W ramach akcji uczniowie wszystkich klas Technikum Zawodowego i Branżowej Szkoły I stopnia wysłuchali audycji na temat zdrowego odżywiania oraz poznali zasady nowoczesnej dietetyki.

    Zdrowa dieta jest podstawą do dobrej kondycji i zdrowia, dlatego to wydarzenie miało na celu zachęcić każdego ucznia, aby przyjrzał się uważnie temu, co spożywa i jak wyglądają jego posiłki. Warto też wiedzieć, czy w diecie nie brakuje ważnych składników oraz o problemach z wagą ciała.

    Natomiast podczas długiej przerwy młodzież mogła skosztować zdrowych przekąsek w postaci kanapki, owocowego szaszłyka lub słodkiego, pełnowartościowego ciasteczka. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w naszej akcji. Wyjątkowo serdeczne podziękowania należą się naszemu sponsorowi Piekarni „Oskroba” z ulicy Słowackiego, a w szczególności pani Edycie, która przygotowała dla nas różnorodne gatunki zdrowego pieczywa.

    Do zobaczenia w kwietniu na Europejskim Dniu Śniadania !

    Katarzyna Malczewska
    Anna Pankowska - Słomka
    Barbara Zalewska

    Galeria>>

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram